onsdag 23 september 2015

OrienteringNu börjar hösten känna sig vid med blötare, svalare dock friska dagar! Vi håller tummarna för sol under vår orienteringsperiod med start på måndag v.40! 


Tänk på att anpassa kläder efter väder, det kan vara skönt att ha en extra varm tröja/jacka med sig samt ett ombyte av skor & strumpor om gräset är fuktigt så du inte behöver gå runt i blöta skor resten av dagen.

För att repetera grunderna i orientering titta på följande två kortfilmer om orientering!


Det här är en kortfil från Idrottshjälpen


Den här filmen har en idrottslärare från Bäckahagens skola gjort!Att Orientera
Kunskapskravet för åk 7-9 är att eleven kan med viss (E)/relativ god (C)/god (A) säkerhet orientera sig i okända miljöer och använder då kartor och andra hjälpmedel

För att uppnå målet tränar vi på kartkunskap genom att prata om och prova på olika typer av kartor - bland annat stadskarta, terrängkarta och tunnelbanekartan.
Eleverna får träna på att tyda kartors olika tecken och utformning. Eleverna får dessutom orientera med kompass samt ges möjlighet att använda gps och olika appar som har orienteringsfunktioner.

Bedömning sker genom att eleverna bland annat får hitta kontroller i omgivningen samt prata om och motivera vägval.
Åk 8 kommer dessutom att ha en orienteringsdag då vi åker iväg till ett närliggande skogsområde där eleverna får prova på sina kartkunskaper i en mer okänd miljö. Det kommer eventuellt också komma fler orienteringstillfällen i andra miljöer under läsåret (som stadsorientering i samband med Tema Stockholm).